Opbouw en uitbouw bekleed met Premium Rabatdelen

Introductie

In Maarssen is ongeveer 25 jaar geleden aan prachtige villa gebouwd. De villa beschikt over een ruime dakopbouw en een uitbouw op de begane grond. Beide bouwwerken zijn destijds opgeleverd met houten rabatdelen die hun langste tijd ondertussen hebben gehad. Wat is nu een mooiere en duurzamere oplossing dan onze Premium Rabatdelen?

Klantvraag

We hadden houten rabat delen die krom waren getrokken en een metalen stellage die al scheef was gaan hangen door het enorme gewicht. De oude rabatdelen waren al 25 jaar oud en aan vervanging toe. We wilden iets nieuws en zagen verticale rabatdelen die we erg mooi vonden. Via de website zijn we bij Compoziet terecht gekomen. We hebben de Premium Rabatdeel Rhombus Teak gekozen en kregen een mooi pakketje opgestuurd met diverse staaltjes om een beter beeld te krijgen van de kleur en het materiaal inclusief montage mogelijkheden. De kleur Rhombus Teak vonden we erg warm en mooi. De beschikbaarheid van de hoekdelen en F-profielen hebben de doorslag gegeven.

Advies

Op basis van de aangeleverde afmetingen en foto’s heeft onze collega Ruud een offerte opgesteld. Daarbij zijn de onderdelen van de uitbouw en de opbouw apart gespecifieerd. Door het ontbreken van een aantal afmetingen zijn er enkele aannames gedaan om toch snel tot een indicatie prijs te komen. Nadat de klant ook deze afmetingen doorgegeven heeft is er een definitieve offerte opgesteld. De hoogte van de opbouw bleek 290 cm. Dat is hoger dan onze standaard planklengte van 280 cm. Voor deze klant hebben wij dan ook een volledige pallet rabatdelen (168 stuks) in deze afwijkende maat laten produceren. Voor dit project hebben wij onze aluminium onderbalken geadviseerd. Deze zijn voorzien van aan uitsparing voor de slagpluggen die daarin dus volledig wegvallen. Voor het afwerken van alle hoeken en kozijnen zijn Premium blokhoekprofielen en F-profielen geadviseerd. Deze hebben exact dezelfde uitstraling als de rabatdelen en dat zorgt dus voor en prachtig resultaat.

Klantervaring

Het advies verliep uitstekend. Op basis van foto's afmetingen en plattegronden kon een goede offerte worden gemaakt. De hoogte (290) viel net buiten de standaard van 280cm waardoor we 300cm planken moesten bestellen die helaas niet op voorraad waren. De samples waren erg nuttig voor onze eigen besluitvorming, maar ook om aan de aannemer te kunnen laten zien voor de bevestiging.

Voor montage had ik onze aannemer G&M klus en onderhoudsbedrijf gebruikt ze hadden nog niet eerder met composiet gewerkt maar waren erg positief over de kwaliteit van het materiaal en de manier van bevestigen. Van te voren wisten we niet wat we aan zouden treffen bij verwijderen oude rabatdelen. Op de BGG was er voldoende ruimte om de aluminium profielen te gebruiken zodat de composiet rabatdelen onder de huidige zinken rand zou passen.

Op de 2e verdieping was er minder marge waardoor dunne houten latten zijn gebruikt als ondergrond waarop de composiet planken zijn vastgezet met de meegeleverde clips. De aluminiumprofielen waren te dik maar kon ik zonder problemen retourneren.
Het eindresultaat vinden we bijzonder mooi. Het oogt erg chic en veel buren waren al komen kijken.

Gebruikte materialen

Rhombus gevelbekleding Teak kwaliteit premium

Premium Rabatdeel Rhombus Teak

€75,00€35,00
Hoekprofiel Rabatdeel Rhombus Premium Teak - composiet
F-Profiel Rabatdeel Rhombus Premium Teak - composiet
Aluminium Onderbalk Rabatdelen - composiet

Aluminium Onderbalk Rabatdelen

€20,00
Slagplug Aluminium Onderbalk (20 st.) - composiet
Montageclips Premium Rabatdelen (50 st.) - composiet